Historiek
Vera was de eerste werknemer van De Tollenaere die haar carrière hier begon in '78 en met pensioen ging in 2012.In 1960 kreeg Etienne De Tollenaere het voorstel een kleine gereedschappenhandel uit Brussel over te nemen.
Hij nam de uitdaging aan en startte een avontuur waarvan hij altijd had gedroomd. 
Na zijn huwelijk in 1963 vestigde hij zich in Eeklo, waar zich nog steeds de maatschappelijke zetel van de firma bevindt. 
Al snel ondervond hij dat het toch onontbeerlijk was om over een kleine voorraad te beschikken. In eerste instantie waren dit kleine handmachines en gereedschappen die tot in de 'keukenkasten' werden gestapeld.
Een uitbreiding drong zich op. Een handelspand in Eeklo was de volgende stap op de stijgende ladder.
Algauw werden ook industriële klanten vertrouwd met de goede service en vakbekwaamheid van De Tollenaere, en zo groeide de firma van eenmanszaak naar PVBA tot N.V. na kapitaalsverhoging in 1986.

In 1992 verhuisde de firma voor de laatste keer naar het Industrieterrein van Eeklo. Nieuwe gebouwen waaronder magazijnen en burelen werden opgetrokken, goed voor ruim 2500 m² bebouwde oppervlakte. Deze gebouwen werden met veel luister ingehuldigd door Guy Verhofstadt. 

De klanten van De Tollenaere situeren zich vooral in de metaalverwerkende nijverheid maar daar houdt het niet mee op. Ook scholen en vakopleidingen, onderhoudsdiensten van de meest uiteenlopende bedrijven, aannemers, vakman en doe-het-zelver behoren tot het klantenbestand.

De markt van De Tollenaere situeert zich over gans België.

Ook het personeelsbestand kende een gestage groei en vandaag is het team 23 man sterk.

Het dagelijks bestuur wordt heden ten dage waargenomen door de drie kinderen van Etienne De Tollenaere:

Martine De Tollenaere (boekhouding, administratie en financiën)
Marc De Tollenaere (verkoop en aankoop machines )
Dirk De Tollenaere (verkoop en aankoop gereedschappen)

Wie zijn de mensen achter het bedrijf?